Sep 22, 2015

Service Frigidere Bucuresti – recomandari esentiale


Cand sunteti in market, la cumparaturi, alimentele de gen oua carne sau lapte vor fi puse in sacose deasupra. Astfel odata ajunsi acasa acestea vor fi vizibile si la indemana pentru a putea fi puse rapid in frigider sau congelator.

Categorie: Noutati

La cumparaturi

Cand sunteti in market, la cumparaturi, alimentele de gen oua carne sau lapte vor fi puse in sacose deasupra. Astfel odata ajunsi acasa acestea vor fi vizibile si la indemana pentru a putea fi puse rapid in frigider sau congelator.

Alimentele congelate vor avea de asemenea prioritate. Ca urmare ele vor sta la suprafata cand le aduceti acasa, pentru a putea fi transferate imediat in congelator. Trebuie sa retineti ca pentru alimentele congelate, operatia de decongelare si apoi recongelare este daunatoare. Reduceti cat mai mult timpul in care acestea stau in conditii de decongelare.

Transportati separat alimente ca peste crud sau carne atat in caruciorul de la magazin cat si in sacose spre casa.

Daca folositi plase refolosibile acestea trebuie sa pastreze specificul de utilizare. Adica daca ati folosit o plasa pentru peste sau carne atunci pe acesta il pastrati doar pentru aceste alimente.

Plasele de panza trebuie spalate. Acestea se contamineaza usor cu bacterii apoi pot ajunge usor in alimente.

Nu stocati plasele reutilizabile in automobil. In interiorul acestuia cresterea temperaturii din timpul zilei datorita incalzirii de la soare poate provoca o dezvoltare accelerata a bacteriilor. Stocati in schimb aceste ambalaje  in locuri racoroase si uscate.

Stacarea in bucatarie a alimentelor

Retineti ca recomandarile specialistilor si a Service Frigidere Bucuresti sunt ca temperatura in frigider sa fie de 4°C iar in congelator -18°C. Sunt temperaturile la care s-a constatat ca durata de conservare prin pastrarea calitatilor si pastrarea aspectului alimentelor sunt cel mai bine optimizate.

Pastrati pestele, fructele de mare, carnea pe rafturile inferioare. Evitati astfel situatiile in care se poate prelinge zeama de la aceste alimente pe alte alimente si pe rafturile inferioare si pe tot ce contin acestea.

Chiar trebuie tinute in frigider?

Multe fructe si alimente nu trebuie tinute in frigider. De fapt anumite alimente isi pastreaza mai mult timp prospetimea daca nu sunt tinute in frigider.

Alimentele pre-taiate sau semipreparate trebuie tinute intotdeauna in frigider.

Anumite tipuri de fructe sau vegetale degaja cantitati mari de gaz etilic. Acesta face ca alte alimente legume sau fructe tinute la un loc in frigider sa se coaca sau sa se strice mai repede

Stocarea in frigider a alimentelor incepute trebuie facuta corespunzator in casolete. Astfel se vor putea consuma si a doua zi.

Pentru ca alimentele din casolete sa se raceasca mai repede este de preferat ca in prima faza sa le puneti in frigider fara capac sau cu el desfacut, urmand ca dupa cateva minute sa le acoperiti/inchideti.

Alimentele fierbinti sau calde nu se vor stoca direct in frigider. Trebuie lasate intai sa ajunga la temperatura camerei si doar dupa accea vor fi introduse.

Recomandarea Service Frigidere Bucuresti este ca alimentele tinute la temperatura camerei mai mult de doua-trei ore e bine sa fie aruncate. Acestea au inceput deja sa fie populate de bacterii.

Service Frigidere Bucuresti
Return