Sep 22, 2015

Pana indelungata de curent - Service Frigidere Bucuresti va recomanda ce sa faceti


Categorie: Noutati


Ce se intampla in cazul unei pene grave de curent? Este evident ca electrocasnicele nu vor functiona. In majoritatea cazurilor nu este o problema grava daca nu avem curent cateva ore sau in cazuri grave, zile.  Nu acelasi lucru e valabil in cazul frigiderului. Acesta pastreaza in conditii alimente, care in marea majoritate sunt foarte perisabile.

Pe scurt daca aveti congelatorul plin cu alimente  in momentul aparitiei penei de curent, acestea se vor pastra in conditii bune pana la 48 de ore. In cazul in care congelatorul este plin doar pe jumatate, alimentele vor rezista maxim 24 de ore.

Ce alimente rezista bine in cazul unei pene lungi de curent?

Vestea buna este ca unele produse, pe care in mod normal le tineti in frigider, vor rezista bine si daca e pana de curent.

Printre aceste produse se afla:

  • Ketchup, mustar, masline si muraturi
  • Unt de alune, gem
  • Unt sau margarina
  • Paine, tortilla, prajituri sau briuse
  • Placinta de fructe (aruncati insa crema)
  • Fructe si legume crude, inclusiv ciuperci proaspete
  • parmezan ras sau Romano ( sau combinate ), brânză tinuta într-o cutie sau borcan
  • brânzeturi dure, cum ar fi cheddar elvețian , Colby și provolone

 

Ce faceti daca nu sunteti sigur de siguranta produselor alimentare din frigider?

Service Frigidere Bucuresti va propune urmatoarea regula: atunci cand suntem în dubiu asupra unor alimente din frigider, acestea se arunca. Doar pentru ca anumite alimente nu sunt vizibil deteriorate sau nu miros urat, nu inseamna ca sunt comestibile.

Atunci cand observam ca alimente crude s-au scurs în frigider, trebuie sa curatam si sa dezinfectam zona înainte de a pune ceva pe ceste suprafete. Bacteriile aparute aici se vor inmulti si vor infecta alte produse pe care le asezati in acelasi loc. Nu folositi o carpa deja utilizata. Aceasta e plina de bacterii si trebuie spalata si dezinfectata cu apa fierbinte.

Cand evaluati prospetimea alimentelor din frigider sunteti supra precaut? Aruncati orice aliment cu data de expirare trecuta? Sau lasati precautiile deoparte si mancati orice aliment din frigider atat timp cat nu miroase urat sau a facut scoarta?

Adevarul e ca e bine sa fiti undeva la mijloc.

Nu pastrati in frigider alimente (fructe sau legume in general) care au inceput sa se deterioreze in ideea ca “poate o sa le mancam mai tarziu”. Daca nu suntem siguri ca vom consuma aceste alimente mai bine le aruncati. Odata ce au inceput sa prezinte semne de deteriorare ele vor fi adevarate pepiniere de bacterii care vor cauta sa infecteze si celelalte alimente.

Pe de alta parte nu trebuie sa va repeziti la frigider si sa aruncati orice aliment care a depasit cu”2ore” termenul de garantie. Termenul de garantie, dupa cum spune si numele, arata ca produsul se poate consuma sigur pana la acea data daca a fost pastrat in conditiile impuse de fabricant. Aceste produse pot fi consumate si daca se depaseste cu putin acest termen.

Cum ne dam seama cat de mult poate fi depasit termenul? 2 zile in plus nu este acelasi lucru pentru lapte sa zicem sau pentru o conserva. Laptele nu va mai fi comestibil, pecand conserva va fi ok. Apreciati procentual depasirea termenului de garantie. Adica daca un produs are termen de garantie 100 de zile si a fost tinut in conditii optime, la aplicarea unui procent de 5- maxim10% (adica 5-10 zile) peste termenul de garantie, acesta trebuie sa fie consumabil. Daca, insa, aveti retineri cu privire la aspect, gust, miros, forma de prezentare, nu riscati, aruncati produsul

Return