Sep 13, 2015

Ce alimente sa nu pui in frigider – Recomandari facute de Service Frigidere Bucuresti


Categorie: Noutati

Consideram intotdeauna ca frigiderul este un loc ideal in care sa tinem alimentele. Nu este intotdeauna corect. Sa tinem toate alimentele in combina frigorifica nu este intotdeauna cea mai buna solutie. Exista alimente care sunt afectate negativ atunci cand sunt tinute la frigider. Service Frigidere Bucuresti va prezinta cateva dintre acestea si motivele pentru care trebuie sa le tinem in alte conditii.

 

1. Rosiile

Frigiderul poate transforma o rosie intr-o material moale, fainos si lipsit de savoare. Daca ati taiat o rosie si nu ati consumat-o decat sa o puneti in frigider este mai bine sa o inveliti in plastic si sa o lasati pe masa daca, evident, aveti de gand sa o cunsumati in acceasi zi. Daca o puneti totusi in frigider consumati-le cat mai repede, altfel isi pierd rapid calitatile.

2. Painea

Poate parea surprinzator dar conditiile din frigider fac ca painea sa se usuce chiar mai repede. Recomandarea este ca atunci cand doriti sa tineti paine in frigider, aceasta sa fie invelita in folie de plastic sau in ambalajul punga sigilat in care se comercializeaza adesea.

O alta solutie de pastrare a painii termen mai indelungat este de a o pastra in congelator inchisa ermetic in punga. Puteti sa o tineti astfel chiar si cateva luni. Cand veti dori sa o consumati o scoateti cu minim o ora inainte si o lasati in ambalaj pe masa.

3. Ceapa.

Umiditatea din frigider poate transforma ceapa intr-un aliment plin de mucegai si o mucozitate asemanatoare cu terciul. Este mult mai bine sa o depozitati intr-un loc intunecat, racoros si bine ventilat. Daca aveti ceapa taiata o puteti tine totusi in frigider pentru o scurta perioada dar invelita in folie de plastic si de preferinta in sertar de legume din frigider.

4. Mierea

Mierea tinuta in frigider va incepe curand sa cristalizeze si se va transforma intr-o masa fainoasa de consistenta ridicata care cu greu va putea fi intinsa pe paine cu unt. Mierea va fi mult mai fericita daca va fi tinuta in dulap la loc intunecos.

5. Usturoiul

Nu tineti usturoiul in frigider. Cateii de usturoi vor incepe sa inmugureasca. De asemenea din catei de usturoi rigizi si se vor transforma in ceva cauciucat si vor mucegai. Decat in frigider e mult mai bine pentru ei si pentru noi sa ii tinem intr-un loc racoros, intunecat si aerisit.

 

Ca o concluzie, Service Frigidere Bucuresti va recomanda sa renuntati la gandul de a mai tine aceste alimente in frigider si de a le depozita corespunzator conditiilor pe care acestea le cer.

Return