Nov 3, 2017

Service frigidere Bucuresti – Tehnologia inverter la frigidere


Categorie: Noutati

Tehnologia clasica vs tehnologia inveter.

Vedem in ultima vreme ca si la frigidere isi face loc tehnologia inverter. Multi dintre dumneavoastra nu stiu in ce consta aceasta si daca aduce avantaje sau nu.

Trebuie sa retinem de la inceput care sunt diferentele dintre cele 2 tehnologii pentru a intelege astfel si avantajele pe care tehnologia inverter le poateaduce.

In tehnologia clasica compresorul este alimentat cu curent alternativ si functioneaza la o turatie nominala constanta. Acest fapt duce la dese porniri si opriri dese, lucru ce cauzeaza consum ridicat de energie si o mare solicitare fizica si deci uzura. Se stie ca pentru motoarele electrice momentele de pornire sunt generatoare de mare uzura.

Tehnologia inverter vine insa cu o solutia inovatoare.Compresorul va fi alimentat cu curent continuu variabil. In acest fel el va lucra la o turatie variabila adaptata necesittilor de moment. Practic compresorul nu se va opri deloc si in momentele in care nu e nevoie de racire acesta se va roti la o turatie foarte redusa. In momentul in care este nevoie de racire suplimentara, acesta trece usor la o turatie mai mare.

Cresterile usoare de turatie solicita foarte putin compresorul si permit mentinerea unei temperaturi constante in frigider fara diferente de pana la cateva grade cum se intampla in cazul clasic. Mentinerea in frigider a unei temperaturi cu fluctuatii mai mici permite o pastrare a alimenteleor in stare proaspata un timp mult mai indelungat.

Pe de alta parte, uzura redusa a compresorului duce la un necesar de service si reparatii frigidere redus. Vei apela, deci, mai rar la un specialist reparatii frigidere.

Variatiile mari de temperatura mentionate permit atingerea unor valori la care bacteriile prolifereaza agresiv si fac, ca alimentele sa devina mai repede improprii consumului.

Return